A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Обережно - амброзія полинолиста!

Дата: 09.08.2022 15:49
Кількість переглядів: 2

Амброзія - карантинний бурꞌян, який засмічує сільськогосподарські культури, знижує їх урожайність. Також амброзія полинолиста привертає до себе увагу перш за все через здатність викликати низку алергічних реакцій, що негативно позначається на здоров’ї населення. Пилок амброзії шляхом контактно – аерозольної взаємодії викликає різні види алергії, такі як, алергічний риніт, конꞌюктивіт із сльозотечею, лихоманку, астму з  нападами задухи, атопічний дерматит із свербіжем.

Пилок амброзії здатний переноситися повітряними масами на значні відстані – від кількох десятків кілометрів до 200 - 500 км від місця зростання. Виявлено, що транспортування повітрям не зменшує алергічні властивості пилку амброзії.

Амброзія цвіте у другій половині літа та восени, що значно розтягує в часі період активних алергій, спровокованих цвітінням рослин і загострює цю проблему в цілому.

Виявлено, що діти частіше страждають на алергічний риніт, астму у порівнянні з дорослими.

 Алергічні реакції на амброзію полинолисту значно впливають на якість життя людини, знижують продуктивність праці, збільшують витрати на охорону здоров’я та передбачають фінансові витрати пацієнта при лікуванні.

Заходи боротьби з амброзією – це обстеження території на виявлення цього буряну, виривання його з корінням (травень – жовтень), скошування бурꞌяну (вперше – з 20 липня до 10 серпня, вдруге – через 21 день).

Ігнорування проблеми амброзії приводить до збільшення щільності її зростання на місцевості, що з часом позначається стрімким зростанням рівня амброзійних алергій серед населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень