A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Антибіотики за електронним рецептом

Дата: 19.07.2022 12:53
Кількість переглядів: 3

З 1 серпня 2022р. стартує відпуск антибіотиків за електронним рецептом. МОЗ надає роз’яснення щодо маршрутів пацієнтів, яке ми і пропонуємо до Вашої уваги:

 Електронний рецепт можна буде отримати в будь-якого лікаря незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. Проте для отримання електронного рецепта необхідно бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Кожен пацієнт може це зробити або уклавши декларацію з сімейним лікарем, або зареєструвавшись у системі на прийомі у будь-якого іншого лікаря.

 Якщо ви вже маєте декларацію, то під час наступного візиту до лікаря переконайтеся, що всі ваші дані внесені до системи коректно. Перевірте, чи у вашій декларації вказаний ваш актуальний номер мобільного.

 При погіршенні самопочуття пацієнт має звернутися до сімейного лікаря. Після проведеного огляду та діагностики лікар внесе дані про стан здоров’я пацієнта в ЕСОЗ, а також зафіксує необхідні призначення у вигляді електронного рецепта. Під час виписування е-рецепта лікар або медсестра надрукує інформаційну довідку, завірену особистим підписом та печаткою лікаря, що містить інформацію про діючу речовину препарату, дозування, тривалість лікування та рекомендації щодо прийому.

 

 Також пацієнт може за необхідності отримати рецепт на антибіотик на прийомі у будь-якого лікаря спеціалізованої медичної допомоги. Умова залишається такою ж — необхідно бути зареєстрованим в ЕСОЗ.

 Пацієнт зможе погасити електронний рецепт у будь-якій аптеці, яка підключена до ЕСОЗ, протягом 30 днів. Для цього достатньо предʼявити інформаційну довідку фармацевту. Якщо пацієнт звернувся в аптеку, яка не підключена до ЕСОЗ, фармацевтичний працівник може здійснити відпуск лікарського засобу за інформаційною довідкою (за якою тимчасово, на перехідний період, також дозволено відпускати лікарські засоби). Після відпуску препарату фармацевтичний працівник аптечного закладу проставляє на інформаційній довідці штамп «Відпущено» і повертає її пацієнту.

 У разі якщо фармацевт здійснює відпуск препарату в кількості, меншій ніж зазначена в рецепті, він проставляє на інформаційній довідці штамп «Відпущено» та робить відмітку про кількість відпущеного препарату. Такий механізм часткового відпуску діє під час перехідного періоду. Після повноцінного впровадження електронного рецепта не буде необхідності ставити позначки на інформаційній довідці. Інформація про кількість відпущеного препарату буде доступною для відображення в інформаційній системі аптечного закладу.

 Електронний рецепт не містить торгових назв препаратів. Пацієнт може самостійно прийняти рішення щодо бренду лікарського засобу відповідно до свого бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень