A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Відкриття амбулаторії №4

Дата: 11.01.2022 10:27
Кількість переглядів: 15

ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Команда «Рідного міста» - СЕРГІЙ ГРИШКО.

Пам'ятаєте, як кілька місяців тому у приміщенні школи №7 на громадських слуханнях обговорювали питання подальшого функціонування закладу? Тоді одним з ключових і переконливих став виступ голови правління СВК «Батьківщина», члена команди «Рідне місто» СЕРГІЯ ГРИШКА. Він зазначив, що люди цього мікрорайону дуже просять відкрити в даному приміщенні амбулаторію загальної практики сімейної медицини та аптечний кіоск, оскільки найближча амбулаторія знаходиться за кілька кілометрів.

Сергій Андрійович – ще досить молодий керівник, але піклування про людей є його основним пріоритетом. Тому, коли голова громади Т.М.Корост запропонувала йому взяти на себе фінансову складову капітального ремонту будівлі для облаштування амбулаторії, він, без роздумів, погодився.

Близько трьох місяців тривав капітальний ремонт. Бригада трудилася сумлінно, керівник СВК «Батьківщина» майже щоденно особисто контролював процес. Оскільки цьому приміщенню майже 120 років, то в процесі роботи виникали додаткові фінансові потреби, але Сергій Андрійович їх вирішував.

І ось сьогодні відбулося відкриття медичного закладу. Коли Сергія Андрійовича запитали, скільки спонсорських коштів його господарства було спрямовано на амбулаторію, він відповів: «Для такої благої справи суму не варто обраховувати, тим паче називати. Найціннішим є те, що це ДЛЯ ЛЮДЕЙ ГРОМАДИ»… Проте всі розуміють, ще це є дуже значна сума коштів…

І ось амбулаторія №4 «на Червоній» вже прийняла перших пацієнтів, до послуг яких облаштовано просторий кабінет сімейного лікаря, маніпуляційну, кабінет щеплень, палату денного стаціонару на 2 ліжка, санітарні кімнати.

Члени команди «Рідного міста» головний лікар ЦПМСД Светлана Безпалько-Луговая, її заступник Світлана Іванівна Фаткуліна , головна медсестра Тетяна Костюкова провели значну організаційну роботу з оснащення закладу відповідним обладнанням на виконання санітарних норм, зокрема наявність плитки в маніпуляційній, облаштування режиму провітрювання, кварцування тощо. Згідно Табелю оснащення, відповідно до вимог МОЗу, було придбано дозатори, кварцові лампи, маніпуляційні столи, пеленальний столик, кушетки, холодильник, шафу для ліків, шафу для біоматеріалу, гінекологічне крісло та ін. Кошти на меблі та обладнання виділено селищною радою з місцевого бюджету.

Медичні працівники дякували головному спонсору Сергію Гришку та ініціатору проєкту голові громади Тетяні Корост, вручили їм духмяний коровай.

Селищний голова Тетяна Корост щиро привітала жителів мікрорайону з відкриттям амбулаторії, вручила квіти сімейному лікарю Аьона Баденко, нагородила Подяками селищної ради голову СВК «Батьківщина» Сергія Гришка та керівника будівельної бригади Валерія Золотоуса. Священик Роман Довганич освятив приміщення та подарував ікону Пантелеймона Цілителя.

Новий рік почався з приємної для громади події.

ВАЖЛИВІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ - ПРІОРИТЕТ КОМАНДИ ГОСПОДАРНИКІВ ПОЛІТИЧНОЇ СИЛИ «РІДНЕ МІСТО»

Пресслужба Котелевської організації ПП "Рідне місто"


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень