A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Вакцини рятують життя!

Дата: 04.06.2020 15:53
Кількість переглядів: 2

Пандемія COVID 19 показала людству, що інфекційні хвороби не мають кордонів. Але разом з коронавірсом в Україні розповсюджуються й інші інфекційні хвороби. Від COVID 19 вакцини поки – що немає. Від багатьох інших хвороб (кашлюк, дифтерія, кір, правець та  інші) є дієві вакцини, які можуть захистити дитину чи дорослого.

За оцінкою ВООЗ щороку у світі завдяки щепленням вдається зберегти близько трьох мільйонів дитячих житів. Завдяки вакцинації людство перемогло натуральну віспу, захворюваність на поліомієліт знизилась на 99 %, смертність від кору знизилася на 75 %.

За рекомендацією ВООЗ пандемія коронавірусу – не причина відмовлятися від планової вакцинації.

Припинення або зменшення планових імунізацій загрожує новими спалахами інфекційних хвороб.

Для створення належного імунітету щеплення необхідно розпочинати вже з  народження дитини, ще до того, як вона почне активно контактувати з іншими. Для захисту від деяких хвороб (кашлюку, дифтерії, правцю, підіомієліту, кору, гепатиту) необхідно декілька доз вакцини. Всі вони мають бути зроблені в певний проміжок часу, інакше захист втрачається.

Карантин – не скасовує рутинної вакцинації. У пріоритеті є первинні вакцинальні комплекси, зокрема, це вакцинація від дифтерії, правцю, кашлюку, кору, краснухи, поліомієліту, особливо серед дітей першого року життя.

В амбулаторіях сімейної медицини нашого району наразі наявні всі вакцини для проведення обов'язкових профілактичних щеплень в достатній кількості. Робота кабінетів щеплень організована так, щоб виключити скупчення людей. Для проведення щеплення собі чи дитині зателефонуйте своєму сімейному лікарю, узгодьте  з ним дату та годину проведення щеплення. Під час карантину всі пацієнти повинні бути у масках. Важливо, щоб дитина чи дорослий не мали жодних ознак гострої респіраторної хвороби.

Памятайте: відповідальність за уникнення епідемій лежить на кожному з нас.

 

Заступник головного лікаря

КНП «Котелевський ЦПМСД»,

координатор з питань імунізації

С.І.Фаткуліна

(В статті використано матеріали Центру громадського здоров'я)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень