A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Захистимо наших батьків від коронавірусу

Дата: 17.07.2020 15:10
Кількість переглядів: 3

З чого починається Вітчизна? З домівки рідної, порогу отчого, маминої колиски, міцної батьківської долоні. У чому початок кожного з нас? У росяній краплині літнього світанку, сонячні намистні калинового кетягу, червленому жарові осіннього листу, тихого подиху весняного грай-вітру. У землі рідній, що дала нас світові, виколосила, виплескала і тримає тепер своєю живою і животворною силою. І які б не судила нам доля життєві мандри, ніякі часи і ніякі відстані не зможуть обірвати струни бентежних мелодій, що єднають людські серця з невичерпними джерелами материнської любові, із землею, яка і колиску гойдала, і дорогу стелила, і силу та наснагу дарувала.
Батьки це коріння роду. Ми усвідомлюємо усією душею яке то щастя – мати маму і тата. Ви з перших наших кроків по землі вірили в нас, надихали, направляли до якихось звершень. Завдяки вас ми виховані в дусі патріотизму та гордості за свій рідний Полтавський край та неньку Україну, за своїх предків, які жили на цій землі і розбудовували та захищали нашу державу. Всі усвідомлюють, що народження дитини – найщасливіша подія в родині. З'явилась нова людина на Землі, спадкоємець, доля якого в руках рідних і близьких. І ким він стане в майбутньому в переважній більшості залежить від батьків, а також рідних, їх розуму, відповідальністю перед дитиною. А ми діти маємо пам’ятати своїх наставників – батьків, які з юних років вели нас молодих у життя, а також завжди берегти та підтримувати їх.
А нині, коли величезним викликом для нашого суспільства стала пандемія коронавірусу COVID-19. Яка охопила всі континенти світу та більшість країн, як ніколи необхідно берегти і підтримувати наших батьків
. У зоні підвищеного ризику захворюваності та смертності від нової коронавірусної інфекції знаходяться люди похилого віку. Тому для них дотримання всіх заходів профілактики і способів захисту від вірусів набувають особливого значення і на цьому ми зосереджуємо особливу увагу. У віці таких людей організм ослаблений наявністю ряду захворювань, переважно так званих вік-асоційованих, пов'язаних зі збільшенням тривалості життя: серцево-судинні, легеневі, онкологічні захворювання, цукровий діабет, деменція, захворювання кістково-м’язової системи. Крім того у літніх людей спостерігається зниження імунітету. Тож дотримання здорового способу життя та відмова від тютюнопаління, алкоголізму та інших шкідливих звичок лише підтримує вашу імунну систему.
У зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією в Україні необхідно виконувати ряд нескладних рекомендацій: людям похилого віку необхідно уникати громадських місць і скупчення людей. Допоможіть своїм батькам з наявністю медикаментів і продуктів харчування у них вдома. Самотній людині, яка не може виходити з дому треба звернутися в соціальну службу за допомогою. Зробіть все для того, щоб ваші батьки якомога менше виходили з дому. Але також необхідно дотримуватися рекомендацій людям будь-якого віку, так як хворіють діти, молодь та люди різних вікових категорій. При виході з будинку користуватися індивідуальними засобами захисту, такими як маски, нечипайте обличчя руками. Приділяти особливу увагу гігієні. Користуватися антисептиком для рук, а після повернення додому ретельно мити руки з милом, намилюючи не менше 20 секунд, особливо ретельно після повернення з вулиці або відвідання громадських місць.
В Україні культурні родинні зв’язки завжди вважалися одним з найдорожчих і найважливіших. Народом створено багато прислів’їв і приказок на цю тему: «Міцна сім’я – міцна держава», «Без сім’ї й свого роду немає нації, народу», «Шануй батька і Бога – буде тобі скрізь дорога».
Тож бережемо своїх батьків та людей похилого віку із зрозумінням ставимося до обмежувальних заходів і спокійно їх виконуємо.

       Будьте здорові !!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень