A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

ПОШИРЕННЮ КОРОНАВІРУСУ СПРИЯЄ БЕЗПЕЧНІСТЬ БАГАТЬОХ ЛЮДЕЙ

Дата: 09.12.2020 15:08
Кількість переглядів: 1

   Тяжкість будь-якого інфекційного захворювання за­лежить від кількості вірусів (мікробів), що потрапили до організму людини. Соціаль­на дистанція, медична мас­ка правиль­но одягнута, уникан­ня великих черг, натовпів - запорука того, що інфіку­вання або не станеться зовсім, або не призведе до тяжкого перебігу хвороби.

   СОVID-19 змушує нас змінювати звички, присто­совуватися до обставин карантинного режиму.

   Медики роблять усе від них залежне, але їм по­трібна допомога. Не лише апаратами ШВЛ, ліками чи засобами захисту, а й сві­домою поведінкою населе­ння, сповільненням темпів поширення інфекції. Адже ресурси, утім числі й меди­чних кадрів - не безмежні.

   До підвищення захворю­ваності призводить надто безпечна поведінка багать­ох людей. Досі у громадсь­кому транспорті, магазинах зустріча­ються люди із відкри­тим обличчям. Виникає за­питання: вони не дивлять­ся телевізор, не чують но­вин, вважають себе безсме­ртними? Чи хочуть замість медичних масок одягнути кисневі?

   Замість штовхатися в натовпі на ринку чи у розважальному центрі, можна родиною виб­ратися на природу, на свіже повітря.

   Основні рекомен­дації для профілактики зараження коронавіру­сом це дотримання особистої гігієни: часте й скрупульозне мит­тя рук із милом, дотриман­ня етикету кашлю, викори­стання антисептиків для обробки рук, робочих по­верхонь, мобільного теле­фону тощо. Це носіння ме­дичних масок і дотриман­ня дистанції в чергах.

   Перебування у людних місцях та поїздки у авто­бусах варто звести до мінімуму. Особ­ливо літнім людям, тим, хто має хронічні захворю­вання.

   Провітрювання, вологе прибирання з дезінфек­цією в житлових, громад­ських приміщеннях, у тра­нспорті треба проводити якомога частіше.

   Любителям подорожей також свої звички дово­диться переглядати, щоб без нагальної потреби не виїжджати не лише за кор­дон, а й до інших регіонів України. Намагайтеся уни­кати негативних емоцій, потоку агресивних новин, зберігайте позитивне мис­лення і гарний настрій. Бі­льше гуляйте. Правильне харчування, міцний сон - запорука здоров'я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень