A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай

Дата: 05.02.2020 10:03
Кількість переглядів: 3

Інформаційний лист, підготовлений на виконання наказу МОЗ України від 24.01.2010 № 185
«Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)»

За повідомленням МОЗ станом на 3 лютого 2020 року у світі зареєстровано 17389 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 362 – летальні.
Підтверджено 152 випадки завезення нового коронавірусу в 23 країнах світу, з них 25 випадків у країнах Європи: 10 - Німеччина, 6 - Франція, 2 - Італія, 2 - Росія, 2 - Великобританія, по 1 в Іспанії, Фінляндії та Швеції. За межами Китаю про один летальний випадок хвороби повідомлено Філіппінами.
Коронавірус 2019 року (2019-nCoV) — це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року.



Коронавірусна інфекція – зооноз.
Передача вірусу можлива від тварини до людини контактним шляхом, від людини до людини – крапельним шляхом, а також при вживанні сирих або недостатньо термічно оброблених м'ясних продуктів.
Інкубаційний період після зараження новим коронавірусом - від 2 до 14 діб, протягом яких хворий може виділяти віруси у зовнішнє середовище.
У людини, інфікованої 2019-nCoV, розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами: головний біль, нежить, диспепсичні розлади, гарячка, з 2 по 7 день – сухий кашель, задишка (ускладнене дихання).
Ускладнення коронавірусної інфекції смертельно небезпечні. Це - запалення обох легень, септичний шок, ниркова недостатність.
Наразі відсутні вакцини для захисту від коронавірусу та не існує специфічного лікування. Для попередження розповсюдження захворювання потрібне раннє виявлення хворого та його ізоляція, а також виконання рекомендацій щодо зниження ризику інфікування коронавірусом, зокрема заходів з респіраторної гігієни та етикету кашлю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень