A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Зустріч з сільською головою

Дата: 26.02.2021 09:37
Кількість переглядів: 1

24 лютого селищний голова Тетяна Корост провела чергову зустріч із медиками, цього разу щоб обговорити із ними проект Програми мотивації та стимулювання медичних кадрів Котелевської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки. Програма планується до затвердження черговою сесією селищної ради 26 лютого, а перед тим голова громади вирішила вислухати думку медпрацівників обох ланок.

Брак кадрів, низькі заробітні плати, значне навантаження, недостатній рівень соціального захисту - проблеми, які стали особливо відчутними у роботі медичних закладів під час пандемії.

Проаналізувавши разом із фахівцями стан справ у галузі, селищний голова Тетяна Корост ініціювала розроблення програми додаткових мотивацій та стимулів, щоб покращити якість медичного обслуговування населення, підвищити престиж професії лікаря та забезпечити кадрами заклади охорони здоров’я громади. Розроблені відповідні заходи, визначені суми фінансових заохочень та соціальні гарантії, які намагатиметься забезпечувати селищна рада за рахунок коштів від перевиконання селищного бюджету.

Вкрай необхідним є залучення в громаду молодих спеціалістів, формування резерву та підготовки заміни для лікарів поважного віку. Для проживання іногородніх буде відремонтована частина селищного готелю. Перший крок в даному напрямку вже зроблено - виділені кошти на проектно-кошторисну документацію.

Надзвичайно потрібні для громади лікарі-педіатри, як у первинну так і у вторинну ланку. Селищна рада сподівається, що суттєвим заохоченням стане грошова допомога у розмірі 100 тис.грн. за умови укладання лікарем даної спеціальності трудового договору на термін не менше 10 років.

Як зазначив головний лікар лікарні планового лікування Віктор Міщенко, це вперше за десятки років, коли влада не лише врахувала всі пропозиції медиків та передбачила їх в програмі, але також ініціювала свої напрямки підтримки.

Під час зустрічі у медичних працівників виникло багато питань для обговорення. Проблемою, яка тягнеться вже не один десяток років є відсутність оплати лікарям за ургентність вдома, їх чергування вночі, у вихідні та святкові дні. Працівникам сімейних амбулаторій немає доплат за стаж. Потребує також покращення матеріально - технічна база сільських амбулаторій сімейної медицини, збільшення там кількості стаціонарних ліжок, відкриття у віддалених селах аптечних кіосків. Зважаючи на всі життєві виклики необхідно відновити роботу інфекційного відділення, розширити площу селищної амбулаторії сімейної медицини №1 та інше.

Голова громади відкрита до діалогу, вона готова вислухати всі пропозиції і критичні зауваження, бо впевнена, що думки та ініціативи громадян, а особливо людей такої відповідальної професії, цінні для розвитку новоутвореної громади.

По закінченню зустрічей Тетяна Михайлівна оглянула кабінет щеплень, обладнаний для проведення вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень