A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Результат співпраці з міжнародним проектом

Дата: 18.09.2019 09:16
Кількість переглядів: 4

У Котелевському районі Центр первинної медико-санітарної допомоги обслуговує одну селишну в смт Котельва та чотири сільських рад. Це 16 ФАПи та три амбулаторій на території району.

Отримана за сприяння Світового банку апаратура використовується в цих закладах дуже активно, усі обстеження для пацієнтів безкоштовні. 

З’явилися прилади добового моніторингу артеріального тиску (ДМАТи). Раніше таке обстеження проводилося тільки на вторинному рівні, з величезними чергами. Тепер воно дуже популярне, прилади не «простоюють» жодного дня. У минулому році сімейні лікарі отримали вакутаймери. Це одноразове пристосування для забору венозної крові на аналіз – на холестерин, функції печінки, нирок. Спектр цих аналізів розширюється. Я обов’язково пропоную обстеження, якщо звертається пацієнт років 40-60 із надмірною вагою, підвищеним артеріальним тиском. Після лікування аналізи можна повторити для контролю. Вони безкоштовні, тож не відмовляється ніхто. Цьогоріч в амбулаторії з’явилися цифрові аналізатори. На них обстеження крові й сечі проводиться щодня. Якщо пацієнт прийшов на прийом зранку, годині о 10-й аналіз уже готовий і цього ж дня є результат.

Навантаження зросло, вводимо в комп’ютер електронні амбулаторні карти - кожне відвідування пацієнта, призначене лікування, результати флюорографії, направлення на консультації чи госпіталізацію.  Адже електронна система охорони здоров’я уже діє

Для Котелевців найвідчутнішими стали зміни на первинному рівні. У всіх АЗПСМ використовуються комплекти ДМАТів, Важко сказати, скільки грошей вдалося зекономити. Крім того проект дозволив стандартувати лікувальний процес. Всі амбулаторії та ФАПи отримали однакове обладнання, а пацієнти – кращу доступність до медичних технологій. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень