A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Про запобігання поширенню корона вірусу в районі

Дата: 16.03.2020 09:13
Кількість переглядів: 3

З медичними працівниками підприємства вивчені накази МОЗ України від 24.01.2020 року № 185 «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим корона вірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)», від 25.02.2020 № 552 «Про затвердження та впровадження стандартів медичної допомоги при коронавірусній хворобі 20І9(COVID-І9)», від 17.02.2020 року № 366 «Про затвердження Методичних рекомендацій розрахунку кількості (запасу) засобів індивідуального захисту необхідних для забезпечення медичних працівників в період спалаху інфекційних хвороб із невизначеними шляхами передавання та інфікування», наказ ДОЗ облдержадміністрації /ДУ ПОЛЦ МОЗ України від 29.01.2020 року № 172-Аг/9 «Про виконання наказу МОЗ України від 24.01.2020 № 185 «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим корона вірусом, виявленим  у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)».

Всі лікарі підприємства зареєстровані на сайті «Центр громадського здоров’я МОЗ України». Зобов’язано кожного лікаря пройти навчання по наданню екстреної медичної допомоги при важкій гострій респіраторній вірусній інфекції (nCoV). Адміністрація підприємства контролює проходження данного навчання.

У відповідності до отриманих нормативних документів проведені заходи щодо забезпечення готовності структурних підрозділів для надання медичної допомоги і проведення лабораторного обстеження особам з підозрою на коронавірус: проведений аналіз забезпеченості працівників, що задіяні в наданні медичної допомоги хворим засобами індивідуального захисту.

Станом на 12.03.2020 року в закладі наявні респіратори FFР2 – 105 шт., респіратори FFР3 – 5 шт., маски – 884 шт., комплекти протиепідемічні – 100 шт., окуляри захисні – 70 шт., шкірний антисептик спиртовмісний – 72 уп., рукавички – 681 пар, мішки для біонебезпечних відходів – 14 шт., деззасоби – 36 уп., лікарські засоби для надання невідкладної допомоги, противірусні препарати (таміфлю). Наказом КНП «Котелевський ЦПМСД» № 65 від 10.03.2020 року створено 12 лікарських бригад, 7 фельдшерських бригад для надання медичної допомоги в період спалаху інфекційних хвороб із невизначеними шляхами передавання та інфікування. Розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту (далі ЗІЗ) проведений на 14 денний термін роботи.

Необхідно придбати: маски –  1000 шт, респіратори FFР2 - 2202, комплекти протиепідемічні – 2252 шт., окуляри захисні – 14 шт., шкірний антисептик спиртовмісний – 2280 шт., мішки для біонебезпечних відходів – 14 шт., рукавички – 500 пар, деззасоби 50 шт., щиток захисний – 168 шт., інфрачервоні термометри -19 шт..

Щовівторка адміністрацією закладу надається звіт до ДОЗ облдержадміністрації про поповнення запасу виробів медичного призначення, деззасобів, шкірних антисептиків.

 Розроблений та затверджений наказом головного лікаря від 31.01.2020 року №  41 «Про виконання наказу МОЗ України від 24.01.2020 № 185 «Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань спричинених новим корона вірусом, виявленим  у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)» клінічний маршрут пацієнта з визначеним випадком захворювання на коронавірус. Клінічний маршрут пацієнта доведений до відому лікарів, медичних сестер, завідувачів ФАПами.

Неодноразово проведені навчання з персоналом (лікарі, медичні сестри, молодші медичні сестри, водії) з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму та біологічних безпеки  і захисту при виявленні хворого (підозрілого) на корона вірус. З працівниками проводяться тренінги з питань методики використання засобів індивідуального захисту, вивчення інструкції щодо відбору, зберігання та транспортування зразків матеріалів від осіб, що відповідають визначенню випадку коронавірусу.

11.03.2020 року проведена відео – нарада  з працівниками підприємства з питань удосконалення заходів із запобігання поширенню корона вірусу в районі; по амбулаторіях ЗПСМ повторно  проведені тренінги з питань використання ЗІЗ, правил дезінфекції, вивчення маршруту пацієнта з підозрою на коронавірус.

З метою обізнаності населення в питаннях запобігання поширенню корона вірусної інфекції в лютому 2020 року проведені лекції в освітніх закладах, підприємствах, організаціях району  з питань загальних правил профілактики ГРВІ, грипу  та     правил захисту від інфікування коронавірусом. Прочитано лекції в 16 закладах району, кількість слухачів - 679 .

12.03.2020 року проведено лекції в 4 організаціях району для 88 слухачів, заплановано проведення санітарно – просвітницької роботи в період з 13.03.2020 року по 18.03.2020 року в 13 організаціях району.

Полтавським обласним Центром громадського здоров’я Полтавської обласної ради  надісланий лист щодо розповсюдження інформаційних матеріалів, які доступні в електронній мережі за вказаним в листі посиланням https://cloud.phc.org.ua/index.php/s/FAMjobntmo6QeWZ

 

 

Проблемні питання:

  1. Недостатньо коштів на придбання ЗІЗ згідно розрахунків (на 14 денний термін роботи в період спалаху COVID-І9)

Пропозиції:

1.Адміністрації КНП «Котелевський ЦПМСД»

1.1. Продовжити  санітарно – просвітницьку роботу з питань запобігання поширення коронавірусної інфекції.

1.2. Забезпечити щоденний контроль за наявністю та поповненням ЗІЗ для працівників.

1.3. Забезпечити дотримання Стандартів медичної допомоги щодо організації надання амбулаторної допомоги для пацієнтів з підозрою на COVID-І9, що мають  легку форму захворювання та ведення контактних осіб.

2. Керівникам організацій, установ та підприємств району забезпечити виготовлення та розміщення  в підпорядкованих закладах інформаційних матеріалів, які розміщені за посиланням https://cloud.phc.org.ua/index.php/s/FAMjobntmo6QeWZ

 

 

 

Головний лікар                                                                       С.БЕЗПАЛЬКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень