A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Щодо проведення Міжнародного дня відмови від куріння

Дата: 21.11.2019 08:57
Кількість переглядів: 3

21 листопада 2019 року світова спільнота відзначає Міжнародний день відмови від куріння. У цей день фахівці охорони здоровя закликають курців припинити палити, а владу – запроваджувати ефективні антитютюнові закони. 

За даними Глобального опитування дорослих щодо вживання тютюну (2017р.) в Україні щоденно курять 7,2 млн. дорослих.62,5% із них хочуть позбутися тютюнової залежності .

За даними вибіркового опитування домогосподарств, яке проводила Державна служба статистики України у жовтні 2018 року, у Полтавській області майже 250 тисяч осіб у віці 12 років і старшому повідомили, що курять.


З метою підвищення рівня знань населення про небезпеку куріння та з нагоди відзначення Міжнародного дня відмови від куріння рекомендуємо активізувати інформаційно-комунікаційну роботу з цього питання.

Необхідно  використати всі можливі форми інформаційно-освітньої роботи та канали комунікації: ЗМІ, соцмережі, сайти державних установ та своїх закладів охорони здоровя, зустрічі в закладах освіти за участю педагогів та батьків, заняття на навчальних циклах «Разом до здоровя»у загально-освітніх закладах та « Школах здоров'я» при амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини області.

Під час проведення інформаційно-комунікаційної роботи необхідно акцентувати увагу, що нікотинова залежність – це захворювання, самостійно боротися з яким дуже важко, тому краще звертатися по допомогу до фахівців,перш за все,до свого сімейного лікаря.Також, під час проведення заходів необхідно використати інформаційно-просвітницькі матеріали з профілактики куріння, надані ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та Центром громадського представництва «За життя».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень