A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

ЧАС РОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ГРИПУ!

Дата: 03.10.2019 08:32
Кількість переглядів: 4

Минулорічний епідсезон на Полтавщині “вклав у ліжка” 167 тисяч осіб, у тім числі – 97 тисяч дітей. Двоє людей померло. Це був звичайний сезонний підйом захворюваності, без епідемії грипу. А під час епідемії 2009 року в області померла від грипу вагітна жінка. По країні смертність вагітних і породіль тоді обраховувалася десятками. Запобігти трагедіям могло б щеплення, але  в Україні вакцинується проти грипу менше 1 відсотка населення. Тоді як у Західній Європі та США – більше 20 відсотків. 

За напрямком «Інфекційні хвороби», групи ризику потрібно щеплювати вже зараз, до початку епідсезону. Але вакцини останні роки надходять на вітчизняний ринок зі значним запізненням. На її думку це є однією з причин зменшення кількості
вакцинованих. 

У «Полтавафарм» повідомили, що вакцина проти грипу – це препарат із дуже коротким терміном придатності. В Україну вже надійшла вакцина, яка є в переліку на сайті МОЗ. У вільному продажу з’явиться не раніше наступного тижня.
«Полтавафарм» наразі уточнює потребу аптечної мережі. Французької вакцини у переліку МОЗ немає, тому за бюджетні кошти вона закуповуватися не може.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень