A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги"
слоган

Захистимо себе та членів своєї сім'ї - вакцинуймося!

Дата: 23.04.2021 08:18
Кількість переглядів: 1

З 24 квітня до 1 травня триватиме Всесвітній тиждень імунізації – основна мета якого привернути увагу до вакцинації, як однієї з головних профілактичних заходів, що дозволяють уберегтися від інфекційних хвороб.

Імунопрофілактика існує вже понад 200 років і за цей час людство нічого більш ефективного у боротьбі з інфекційними хворобами не винайшло.

Завдяки вакцинації щезла з лиця землі натуральна віспа, багато територій очистилися від циркуляції дикого вірусу поліомієліту.

Експертами  ВООЗ підраховано, що в світі причиною смерті більше, ніж половини дітей, які помирають, не досягнувши 5 – річного віку, слугують захворювання, яким можна запобігти.

Щороку пневмонія забирає життя від 1 до 2 млн. дітей, тобто більше ніж СНІД, малярія і туберкульоз разом.

Проти основних збудників пневмонії існують ефективні вакцини, які застосовують уже в багатьох країнах. Наприклад: вакцинація проти гемофільної інфекції введена в національні  календарі щеплень багатьох країн Європи та Америки. В Україні до введення щеплень проти Hib – інфекції понад 400 дітей помирали щорічно від бактеріальних інфекцій (пневмонія, гнійні менінгіти), третина яких зумовлена саме Hib – інфекцією. Після впровадження вакцинації  показник захворюваності від цих хвороб знизився в 1,5 – 2 рази.

Календар профілактичних щеплень в Україні передбачає вакцинацію проти 10 хвороб – туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, кору паротиту, краснухи, вірусного гепатиту В, гемофільної інфекції, від яких дитину можна вакцинувати безоплатно.

Дорослий безоплатно отримує щеплення від дифтерії та правця кожні десять років. Дані щеплення можна зробити у свого сімейного лікаря чи педіатра.

Останній рік видався складним через вплив пандемії, спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19. Але карантин не скасовує рутинної вакцинації. У пріоритеті є первинні вакцинальні комплекси, зокрема, це – вакцинація від дифтерії, правцю, кашлюку, кору, краснухи, поліомієліту, особливо серед дітей першого року життя.

З 23.03.2021 року до 09.04.2021 року в районі на базі КНП«Котелевський центр ПМСД» проводилася вакцинація проти COVID-19 осіб з цільової групи ІІ етапу (працівники медичних закладів, особи старше 80 років) затвердженої Дорожньою картою з впровадження вакцини від COVID-19. Всього щеплено 300 осіб.

З 28 по 30 квітня 2021 року буде продовжуватися проведення вакцинації вакциною виробництва Astra Zeneca  для людей віком від 65 років, працівників медичних закладів, соціальних працівників. Для проведення щеплення зателефонуйте своєму сімейному лікарю, узгодьте з ним дату та годину  проведення щеплення.

Пам’ятайте, лише вакцинація захистить Ваше здоровя та життя.

Вибір за вами.

 

 Заступник головного лікаря  С.І.Фаткуліна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень